Menu
Home » Studiekeuze in 6 stappen » Richtingen » Horeca en bakkerij

Horeca en bakkerij

De richting horeca en bakkerij is voor iedereen die van eten en gastvrijheid houdt. Je leert hoe je als bakker de lekkerste broden maakt, als kok de mooiste gerechten kookt of als gastheer/gastvrouw en in de bediening gasten een topavond bezorgt. Of je nu in een restaurant, bakkerij of keuken van een hotel of zorginstelling wilt werken, hier leer je het allemaal! Kijk maar eens naar de beroepen die mogelijk zijn in de richting horeca en bakkerij.

‘Na 3 havo besloot ik te gaan
doen wat ik leuk vind’

Robin

“Na 3 havo besloot ik over te stappen naar het mbo. Ik ben iemand die graag dingen doet. Stilzitten in de les en huiswerk maken? Dat is niks voor mij. Al in de derde wist ik dat ik bakker wilde worden, vooral na mijn snuffelstage bij een bakkerij. Dat was fantastisch!”

“Omdat bakken mijn passie is, ben ik veel gemotiveerder om te leren. In één jaar tijd heb ik meer geleerd dan op de havo. Of ik later brood of chocolade ga doen, weet ik nog niet. De meeste mensen kiezen voor patisserie, maar ik heb een hekel aan dingen als tompouces. Ze zijn een kunst om te maken en onmogelijk om te eten!”

“Mijn droom is een eigen onderneming starten. Ik bak nu al voor kennissen en er zijn cafés en supermarkten die mijn bonbons willen verkopen. Soms sta ik zes dagen per week in de keuken en denk ik: is dit niet wat veel? Maar één ding is zeker: ik doe wat ik leuk vind!”

Bekijk welke beroepen mogelijk zijn in de richting Horeca en bakkerij

Klik hieronder de richting van jouw keuze aan: