Menu
Home » Waarom werken in de winkel zo leuk is!

Waarom werken in de winkel zo leuk is!

Werken in de winkel: InRetail

Als je in een winkel werkt, is elke dag weer anders! Er gebeurt van alles: de hele dag door stappen klanten binnen die blij zijn dat jij ze helpt met kopen. Het ene moment komen er mooie nieuwe producten binnen, dan weer krijgt de winkel een geweldige nieuwe etalage. Of je bent de Instagram- en TikTokpagina van de winkel aan het bijwerken. Alle winkels bij elkaar noemen we de ‘retail’. En in de retail maak je mensen blij!

Lekker werken met je handen

In de retail zijn er ook andere banen dan die van verkoper. Je kunt ook creatief zijn en met je handen werken. Bijvoorbeeld door bij mensen thuis droomkeukens te installeren of vloeren te leggen en gordijnen op te hangen. Dit is het werk van echte interieurvakmensen. Misschien is de mode meer wat voor jou? Dan kun je leren om zelf kleding te ontwerpen en te maken. Of misschien ben je wel dol op horloges. Als je die kunt maken, kun je bij een juwelier aan de slag. Alles is mogelijk in de retail.

Retail is de start van een veelzijdige toekomst

Jongeren moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken. Ben je theoretisch aangelegd of meer een doener? Werken in de winkel geeft je een brede ontwikkeling. Tijdens een opleiding in de retail krijg je een voorproefje van veel verschillende taken. Daardoor ontdek je in de praktijk wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Bovendien leer je vaardigheden die altijd en overal van pas komen. Zoals servicegericht zijn en communiceren en samenwerken. Tegelijkertijd ben je (mede)-verantwoordelijk voor een bedrijf. Dat vraagt om een creatieve en zakelijke instelling. Dat maakt de baan leuk en uitdagend en een goede start voor een mooie toekomst!

Vind de perfecte opleiding voor jou!

Wil jij leren over retail, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de mbo-richtingen Handel en ondernemerschap of Economie en administratie. Je kunt daarna gaan werken in de mode, sport, wonen of bij een juwelier of parfumerie. Kijk hieronder maar eens:

Werken met je handen

Logo InRetail

‘Kleding vind ik een soort kunst!’
Jay Dort (niet op foto)

“Ik ben gek op schoenen, vooral exclusieve sneakers.
En ik hou van kleding, dat vind ik bijna een soort kunst! Daarom heb ik altijd in mode- en schoenenwinkels gewerkt en ben ik de BBL-opleiding Verkoopspecialist aan het ROC gaan doen. Ik vond het super interessant!
Want nu weet ik wat er op de achtergrond van een
winkel of bedrijf gebeurt. Zo kwam ik erachter dat ik
erg goed ben in het berekenen van verkoopcijfers. Dat liet ik dan ook graag zien aan mijn docenten. Verder heb ik kennis opgedaan over omzet, indexcijfers en inkoopprijzen. Ik zie mezelf als sociaal, behulpzaam en positief, en als een echte verkoper! Nu werk ik bij schoenenwinkel ECCO. Ik ben hier begonnen als stagiair, maar inmiddels ben ik een serieuze werknemer met veel verantwoordelijkheid in de winkel.”