Menu
Home » Over ons » Over het MBO Kompas

Over het MBO Kompas

Het MBO Kompas wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie om leerlingen in de bovenbouw van het vmbo en hun ouders te informeren bij de keuze voor een passende mbo-studie. Met het MBO Kompas hebben deze leerlingen en ouders alle relevantie informatie bij elkaar in een overzichtelijke uitgave.

Hieronder vind je informatie over de inhoud van het MBO Kompas en de redactie.

Studiekeuzeplatform

Het MBO Kompas is het studiekeuzeplatform voor leerlingen in klas 3 en 4 van het vmbo. Het mbo biedt grenzeloze mogelijkheden. Om er voor te zorgen dat vmbo-leerlingen weten hoe het mbo werkt, wat ze kunnen kiezen en wat ze kunnen, is het MBO Kompas ontwikkeld. Met een handig stappenplan waarmee ze goed geïnformeerd en onderbouwd een keuze kunnen maken voor een vervolgstudie; in de eigen regio en daar buiten. Niet alleen met een gids, maar ook online. Met de StudieWijzer zijn mbo-opleidingen daarnaast nog op veel meer persoonlijke voorkeuren te selecteren. De lesmethode is ontwikkeld voor leuke, inspirerende LOB-lessen. Daarnaast geeft het MBO Kompas een aantal praktische tips over andere aspecten die spelen in deze fase van hun leven. Het MBO Kompas helpt hierbij met een deskundige redactie en veel voorbeelden uit de praktijk van studenten en professionals.

Het MBO Kompas is kosteloos

Het MBO Kompas wordt gefinancierd door de deelnemende onderwijsinstellingen voor het mbo en is toegankelijk voor alle mbo-instituten in Nederland. Het MBO Kompas wordt door de studiekeuzeadviseurs kosteloos aangeboden op het vmbo aan de leerlingen vmbo-3 en -4.

Onafhankelijke redactie

De redactie is geheel onafhankelijk. Bij de samenstelling van het MBO Kompas staat het belang van de leerlingen en hun ouders voorop én de noodzaak voor hen om goed geïnformeerd te zijn. De redactie heeft daarom als uitgangspunt dat de informatie in het MBO Kompas voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk moet zijn.

De redactieleden hebben een professionele achtergrond als redacteur/journalist. Een aantal redactieleden is daarbij zelf werkzaam (geweest) in of voor het onderwijs.

In de redactie hebben zitting:

– Vanessa Pelle (hoofdredacteur)
– Joyce Otte (webredacteur)
– Marijn Ruhaak (journalist)
– Sanne van der Most (redacteur en fotograaf)

Het MBO Kompas is onderdeel van Onderwijs Communicatie Groep.

MBO Kompas 2024