Menu
Home » Fotowedstrijd

Fotowedstrijd

Win een scooter met je foto of filmpje van de open dag!

Rij jij straks op een nieuwe Piaggio 1 Plus My ’23 scooter inclusief twee helmen naar je nieuwe school? Maak een leuke foto of een filmpje van jouw bezoek aan een open dag aan een mbo. Maar let op: je wint alleen als je zorgt dat niet alleen jijzelf, maar ook de naam van het mbo én het MBO Kompas zichtbaar zijn. Dus denk er even over na hoe je dat allemaal goed en duidelijk in beeld kunt krijgen!

MBO Kompas foto-actie Grafisch Lyceum Utrecht

Als je wint, kun je niet alleen een scooter winnen, maar wordt jouw foto ook gepubliceerd in het volgende MBO Kompas. Filmpjes publiceren we op de website van het MBO Kompas.

Hieronder vind je nog een aantal leuke voorbeelden.

Wat moet je doen om te winnen? Lees de 7 voorwaarden hieronder.

1. Maak een foto of filmpje van jezelf mét het MBO Kompas en een kenmerk van de mbo die je bezoekt. De naam van het mbo-instituut moet op de foto herkenbaar zijn. Onze jury kiest daar de meest originele foto uit; de winnaar wint een super coole scooter!

2. De naam van de mbo mag op allerlei manieren zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld op de gevel, maar ook op een tasje, een spandoek, een naamkaartje op een shirt of wat dan ook.  En vergeet ook niet het MBO Kompas in beeld te houden, op wat voor manier dan ook.

3. Je hoeft geen dure camera te gebruiken. Een foto met een mobieltje is prima.

4. Je mag net zo vaak meedoen aan de foto/filmwedstrijd als je wilt, maar per mbo  kun je maar één inzending doen. Je mag dus wel meer foto’s en filmpjes insturen, maar dan wel van verschillende open dagen op verschillende mbo-instituut.

5. Mail je foto of filmpje naar redactie@mbokompas.nl, vermeld de datum van de open dag/avond, de naam van de mbo waar je was, je eigen naam, je woonplaats en klaar ben je! We laten je weten of je gewonnen hebt door een e-mail te sturen naar het e-mailadres dat je hebt gebruikt. Let op bij het versturen van een foto: mail het originele jpg-bestand, niet een foto die al is verstuurd via WhatsApp, want die is verkleind en daardoor niet meer geschikt om in het MBO Kompas af te drukken (minimaal 1MB is hiervoor noodzakelijk).

6. Als je de foto instuurt, geef je daarmee de makers van het MBO Kompas toestemming om jouw foto of foto’s te gebruiken op social media, onze nieuwsbrief, de website en wie weet ook in de volgende editie van het MBO Kompas. Overleg dit met je ouders! Als zij het niet goed vinden, kunnen wij je foto niet gebruiken. Uiteraard publiceren wij jouw foto’s nergens anders!

7. Je foto’s of filmpjes moeten vóór 1 juli 2024 bij ons binnen zijn. Mail je inzending zodra je op een open dag of avond bent geweest. Dat doe je ook weer bij je volgende open dag of avond. Hoe meer inzendingen, hoe meer kans!

Deze scooter ter waarde van € 3629,- kun je winnen: een gloednieuwe Piaggio 1 Plus My ’23. Er zijn verschillende kleuren mogelijk. De scooter wordt beschikbaar gesteld door Huisman Leiden.

Een paar tips:

  • Zorg dat je foto/film scherp is. Je kunt gewoon een standaard fotoformaat gebruiken.

  • Test zelf even of het fotobestand niet te klein is (dat kun je zien als de foto op je pc staat). Het jpg-bestand moet minimaal ongeveer 1 MB zijn. Dat kun je zien als je de details of eigenschappen van de foto bekijkt.

  • Kijk direct nadat je de foto/film genomen hebt of je hem goed vindt. Maak gewoon een nieuwe als je niet tevreden bent

  • Wees niet verlegen, vraag mensen (misschien die leuke leraar?) of zij mee willen werken aan een leuke foto/filmpje. Verzin iets leuks, maar niks gevaarlijks natuurlijk! Dus klim niet op een dak of zo. Met zo’n foto ga je echt niet winnen!

  • “Say cheeeeeese”, doet het altijd goed.

  • Maak zoveel mogelijk foto’s/filmpjes, thuis kun je dan uitzoeken welke je wilt opsturen.

  • Doe zo vaak mogelijk mee. Door op iedere open dag of avond een foto/filmpje te maken, vergroot je de kans om te winnen.