Menu
Home » Kies voor een avontuur in het buitenland

Kies voor een avontuur in het buitenland

Studeren in het buitenland: Travel Active

Studeren in het buitenland is niet alleen voor 18-plussers. Ook jij kunt na je vmbo kiezen voor een mbo-studie, taalreis of High School uitwisseling over de grens. In Europa, Amerika of Canada is er ruime keuze in studietrajecten, voor ieder budget.

Tijdens een studie in het buitenland leer je natuurlijk het beste een nieuwe taal.
Maar je leert ook over andere culturen en tradities. Vaak verblijf je in een gastgezin, op de campus of in een studentenhuis, afhankelijk van je leeftijd. Je krijgt een certificaat of diploma na het afronden van een taalcursus, studietraject of High School uitwisseling. Veel mbo-opleidingen in het buitenland duren (maar) twee jaar. Je kunt ook kiezen voor een kortere studieperiode in het buitenland.
Er zijn verschillende richtingen om uit te kiezen. Populair zijn:

  • Event management
  • Fashion
  • Communicatie
  • Marketing
  • Theater & Film
  • Art & Design
  • Toerisme & Hospitality
  • Culinary Art

High School programma

Weet je nog niet wat voor vervolgopleiding je moet kiezen? Dan is een High School programma misschien iets voor jou. Je krijgt op een High School in het buitenland vaak andere vakken dan je gewend bent en je hebt de ruimte om te ontdekken wat bij je past, waar je interesses liggen en jezelf op een unieke manier te ontwikkelen.

Hoe pak ik dat aan?

Diverse organisaties kunnen je helpen met jouw studiekeuze voor het buitenland. Heb je interesse om de stap naar het buitenland te zetten? Kijk dan op de site van Travel Active. Daar vind je meer ervaringsverhalen, kun je lezen wat je opties zijn en ontdekken wat bij jou past.

Ga een avontuur in het buitenland aan!

Met vriendinnen naar prom!’

“Ik wilde dolgraag naar Amerika en daarom koos ik voor een uitwisselingsjaar. Ik kon op deze manier ook goed nadenken over wat ik wilde doen met mijn vervolgstudie. Ik vond naar school gaan in Amerika echt geweldig. Ik ging naar Cypress Creek Middle High School en na school ging ik graag met vriendinnen naar de mall, lacrosse spelen en ik vond prom geweldig om mee te maken!”

Annabel (niet op de foto) koos voor een High School
uitwisseling in Florida

‘Voelt niet als school’
“Ik heb altijd al Spaans willen leren. Ik koos voor twee weken Spaanse les in Malaga. De lessen waren heel gezellig en het voelde ook echt niet alsof ik naar school moest. Ik heb heel veel van deze reis geleerd en het is zeker iets om nooit meer te vergeten!”

Luca vloog naar Spanje voor een taalreis