Menu
Home » Hulp bij studiekeuze » In 6 stappen naar het mbo! » 10x lekker en leuk bijverdienen

10x lekker en leuk bijverdienen

Wist je dat een mbo-student ruim 300 euro per maand bijverdient? Niet gek want ook als je thuis woont, is een extra zakcentje best lekker. Populaire baantjes: vakkenvullen in de supermarkt of bedienen in de horeca. Maar er is meer! Misschien wel een baantje dat beter past bij je opleiding. Dan doe je werk waar je blij van wordt én bouw je aan je toekomst.

Stadsgids

Weet jij alles over je eigen stad? Ga dan aan de slag als gids voor toeristen of dagjesmensen. Helemaal mooi als je ook nog een woordje Engels, Duits of Frans spreekt natuurlijk. Superleuk om te doen, maar ook nog eens goed voor je culturele ontwikkeling, talen en social skills.

Bijbaan in de zorg of huishoudelijke hulp

De zorg komt altijd mensen tekort. Voor veel bijbaantjes heb je helemaal geen diploma nodig. Welke baantjes kun je doen? Helpen in de kantine, keuken of wasserij van een verzorgingstehuis of ziekenhuis bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een baantje als huishoudelijke hulp bij mensen thuis? Reken maar op een salaris boven het minimumloon.

Airbnb experience

Airbnb… dat is toch iets met huizen? Met Airbnb experience verdien je geld door te doen waar je goed in bent. Je organiseert je eigen activiteit en verdient per deelnemer. Of het nou een boswandeling, fototocht, kookworkshop of zwemfeest is, je mag het helemaal zelf verzinnen. Pluspunten: je bepaalt zelf je werktijden en ontmoet gelijk nieuwe mensen!

Verhuizer

Met dit bijbaantje hoef je de sportschool niet meer in. Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je wel wat spierballen? Meld je dan als verhuizer. Bij studentverhuizers.nl bijvoorbeeld.

Theater of bioscoop

Ben jij een echte film- of theaterfreak, dan is dit het ideale bijbaantje. Van popcornscheppen en kaartjes scheuren tot opruimen en zaalwacht houden. Genoeg te doen. En met een beetje mazzel pik je ook nog eens de voorstelling mee! Dat is nog eens leuk bijverdienen.

Achtbanen of dierentuinen

In een pretpark of in een dierentuin moet van alles gebeuren. Als parkmedewerker zorg jij dat alles netjes en schoon is. Lekker tussen de dieren of achtbanen, of in de horeca op het park, want bezoekers willen natuurlijk ook wat snacken. Kortom: veelzijdig bijbaantje waar je rond het minimumloon verdient.

Figurant

Film- en seriemakers zoeken altijd naar figuranten. Vaak krijg je een dagvergoeding. Groot voordeel: je pikt de opdrachten uit die passen in je rooster. Castingbureaus hebben vaak een pool, dus schrijf je bij zoveel mogelijk bureaus in. Een overzicht vind je hier. Tip: word lid van de Facebook-groep Figuratie gezocht!

Callcentre

Heb jij je praatje klaar en kun je goed mensen overhalen? Bel dan een dikke bonus bij elkaar met een bijbaantje als callcenter medewerker. Bedrijven zoeken altijd naar verkopers om klanten te scoren voor hun spullen of abonnementen. Wil je niet zomaar iets aansmeren? Zet je dan in voor een goed doel en ga op zoek naar donateurs.

Oppas

Een heerlijk bijbaantje voor iedereen die gek is op kinderen. Overal wonen kinderen dus ver reizen hoeft meestal niet. Oppasadresjes vind je via websites zoals Sitly. Dan betaal je wel wat bemiddelingskosten. Via bekenden of je socials kom je vaak ook aan leuke adresjes. Vaste dagen vrij? Check dan ook bij scholen voor een baantje in de naschoolse opvang.

Op het station

Eén ding is zeker: dit baantje is super goed bereikbaar. Nederlanders gaan massaal met de trein, metro en bus. Het liefst met een vers broodje, pizzapunt of koffie. Zeker op grote stations vind je enorm veel winkels. Genoeg werk dus voor jou. Groot voordeel: je kunt al voor een paar uur per week aan de slag. Prima combi dus met je studie: werkenbijns.nl.