Menu
Home » Hulp bij studiekeuze » In 6 stappen naar het mbo! » Stap 5: Hoe ver wil je gaan?

Stap 5: Hoe ver wil je gaan?

Nu je een idee hebt wat een grenzeloze wereld aan mogelijkheden het mbo biedt, is het tijd om te kijken wat je over hebt voor de studie van jouw dromen. Hoe ver wil je reizen, wil/kun je op kamers? Er zijn allerlei manieren om de studie te gaan volgen waar jij echt gelukkig van wordt. Niets staat jou in de weg!

Het OV is gratis!

Als mbo-student maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer met je studentenreisproduct. Nederland is niet zo’n heel groot land, dus maak daar gebruik van. Als je echt voor de studie van je dromen wilt gaan, laat afstand je dan niet beperken.

Waar ga je wonen?

In sommige steden, vooral de grote steden, is de wachttijd voor kamers soms langer dan je hele studie! Bovendien zijn de kosten absurd hoog, alleen al vanwege de hoge energieprijzen. Thuis blijven wonen is natuurlijk een heel fijne optie. Met je studentenreisproduct kun jij immers overal naartoe.

Toch op kamers?

Is de opleiding van je dromen echt te ver weg en heb je geen zin om elke dag mega lang te reizen? Dan kun je bijvoorbeeld op kamers. Bedenk eerst of je helemaal alleen wilt wonen. Met andere studenten is ook wel zo gezellig. Alle soorten huizen vind je op deze websites. Schrijf je dus op tijd in, want het kan even duren voordat je aan de beurt bent.

LET OP: via Facebook en Marktplaats kun je natuurlijk ook goed zoeken. Let wel op dat je niet wordt opgelicht. Niet betalen voordat je een contract en de sleutel hebt dus!

Gastgezin?

Toch niet helemaal alleen wonen? Ga dan voor een gastgezin. Soms mag je zelfs nog elke avond een vorkje mee prikken.

  • Dichtbij of toch wat verder weg? Je bent klaar voor stap 6.